Espai

El CRAE La Lluna i el CRAE La Lluna Jove estan ubicats a Pallejà, municipi pertanyent a la província de Barcelona, situat a la comarca del Baix Llobregat i que forma part de l’àrea metropolitana de Barcelona.

L’edifici va ser construït l’any 1976, sent en els seus orígens una casa unifamiliar. Aquest aspecte fa que el centre sigui un lloc acollidor que amb l’ajut de l’equip educatiu i dels infants que hi resideixen s’assembli més a una llar que no pas a un centre. La parcel·la té accés a dos carrers que facilita que ambdós centres tinguin entrades diferenciades.

L’any 1990, amb l’obertura del CRAE La Lluna van ser necessàries un gran nombre d’obres i millores per habilitar els espais propis del centre residencial que acull actualment a 25 infants i adolescents. L’any 2005, amb l’obertura del CRAE La Lluna Jove es van dur a terme unes obres per l’adequació de l’espai destinat als joves, que acull actualment a 8 nois i noies.

CRAE La Lluna

Al CRAE La Lluna disposem doncs de diferents espais on poder realitzar activitats diverses, així com compartir jocs i espais de conversa. La Cibercuineta on hi ha a la disposició dels infants i adolescents ordinadors amb connexió a internet, diferents espais on poder gaudir de la TV i jugar a la consola (Sala de miralls, Sala de la TV, Menjador) i un gran pati on poder jugar, i aprofitar per fer festes i àpats quan el temps acompanya.

Hi han a més diferents sales i espais on poder treballar i realitzar les tasques escolars, o bé llegir i fer manualitats.

Hi ha també espais on només els educadors poden accedir, com la Sala d’educadors, la cuina, la bugaderia i els despatxos de treball administratiu.

La casa compta amb menjador, 10 habitacions i 6 WC’s per donar resposta a totes les necessitats d’atenció i cura dels nens i nenes atesos.

CRAE La Lluna Jove

El CRAE La Lluna Jove, compta amb una sala de deures amb connexió a internet, un menjador on poder gaudir de la TV així com un altre espai on poder connectar-se a internet mitjançant un PC.

Disposem d’un gran pati exterior on poder gaudir quan hi ha bon temps de la conversa entre joves i educadors i dels àpats a l’estiu.

Compta a més amb quatre habitacions i dos lavabos, així com d’un menjador i d’una cuina domèstica on, quan els nois i les noies estan preparats, poden assajar en la preparació dels propis àpats.

I com no, els educadors gaudeixen d’una sala d’educadors d’ús exclusiu per ells.

L’espai del CRAE La Lluna i del CRAE La Lluna Jove estan totalment diferenciats, tot i que, en ocasions especials (festes, aniversaris, comiats,...) ens podem ajuntar per gaudir tots junts d’aquestes activitats assenyalades.